Om Upplevelsen

Många människor upplever att de påverkas negativt av mörkret som infaller under vinterhalvåret. Är du en av dem som blir trött, hängig och lätt deprimerad under hösten och vintern? Känner du dig stressad och har ofta huvudvärk? Då kan det hjälpa att gå på Salt- och ljusterapi. Salt och ljus är verkligen en magisk kombination för att må bättre både till kropp och själ!  Både saltrumsbehandling och ljusterapi har vetenskaplig stöd. Salt är ett naturligt ämne som har läkande effekt då det förstör bakterier och svampar och därmed stimulerar immunförsvaret. Ljusterapi har inga biverkningar och är en enkel behandlingsform. Vi behöver ljus för att kunna reglera serotoninproduktionen i kroppen. Ju längre norrut vi kommer under vinterhalvåret, desto mindre solljus får vi som kan hjälpa till att bilda den mängd serotonin som behövs för att hålla sig pigg och harmonisk. Då kan ljusterapi vara en lösning.

Att få ljusterapi i ett saltrum är någonting utöver det vanliga! Under behandlingens gång sitter du bekvämt i en vilostol inne i saltrummet med ansiktet riktat mot ljusterapilampan. Rummet, som är helt gjort av salt, reflekterar det starka vita ljuset åt alla håll och effekten blir därför mycket bättre än i ett vanligt vitt rum. Saltet reflekterar ljus precis som snö och gör att du blir fylld av energi och redan efter en behandling kommer du känna dig piggare, gladare och mer harmonisk.

Lamporna som används är de starkaste och mest innovativa på marknaden och är godkända för medicinskt bruk. Ljusterapi förbättrar immunförsvaret, minskar trötthet, stress och huvudvärk, motverkar och mildrar depressioner, förbättrar balansen i nervsystemet och är ett plus för din hälsa både när det gäller psyke, kropp och själ. Tack vare den salta miljön och saltet som blåses in i rummet hjälper ljusterapi i saltrummet även till med att förbättra och lindra bland annat hudsjukdomar, luftvägsbesvär, inflammationer och sömnstörningar.

Unna dig själv eller någon annan en behandling som garanterat piggar upp i höstmörkret. Bli gladare, mer harmonisk och koppla av en stund när mörkret faller på. Salt- och ljusterapi är en härlig upplevelse både för kropp och sinne!