Om Upplevelsen

Följ med på ett flygäventyr över Skåne! Tillsammans med en flyglärare och ett skolflygplan får du prova på pilotlivet på några tusen fots höjd.
Flyglektionen ger dig förutom att manövrera flygplanet även insikt i hur man planerar en flygning, kommunicerar med flygledning. Dessutom får du besöka och landa på två olika flygfält!

Flyglektionen inleds med en kortare teorigenomgång där vi tittar på flygplanet, dess funktioner samt flygningens grundprinciper och hur flygplanet styrs. När vi har satt oss tillrätta i cockpit repeterar vi alla flyginstrument och reglage en sista gång innan vi ger oss iväg på en riktigt minnesvärd flygning.

Eleven sitter under hela flygningen på befälhavarsidan av cockpit och har fullständig överblick över samtliga flyginstrument och reglage. Eleven får vara med i alla moment av flygningen inklusive start och landning och målet med flygningen är att eleven ska flyga större delen av flygningen. Under flyglektionen färdas vi i hastigheter runt 200 km/h.
När du har fått koll på kurs och höjdhållning av flygplanet tar vi sikte mot ett grannflygfält. På vägen dit provar vi på flygnavigering och sedan landning på flygfältet. Om tiden medger kliver vi ur och tar en bensträckare innan vi beger oss hemåt igen.

Flygningen avslutas med en kort debriefeing. Flygtiden från kursen kan tillgodoräknas om du skulle vilja fortsätta utbildningen.